Jokaisella on omat toimivat dieettinsä ja laihdutuskeinonsa. Toiselle sopii toinen tapa ja toiselle toinen tapa. Minullekin sopii jokin tapa. Kai. Tai siis, en oikein tiedä mikä dieetti minulle sopii kaikista parhaiten kun en ole koskaan ollut dieetillä tosissani. Kahden päivän en syö mitään –dieetistä ei oikein osaa sanoa juuta eikä jaata. Mutta olen nyt tosiaan pohtinut ja tutkinut, miettinyt ja kelaillut, että minkälainen olisi nyt minulle se oikea suunnitelma. Minulla on pari juttua, mitä ruokavaliossani tulee olla ja mitä ei.

Ensinnäkin. Ruokavaliostani en aio hävittää aamuista kaurapuuroa. Se on must. Siihen lisätty Visiblin pitää suoleni kunnossa. Toinen minkä aion ruokavaliooni sisällyttää on tee. Valkoinen tee. Se on niin, niin, niiin hyvää. Aion myös juoda vettä. Lots and lots of vettä. 2-3 litraa päivässä. Se kyllä yleensä toteutuukin ihan hyvin.

On myös ruokia, joita aion vältellä hyvin hyvin hyvin tosissani!! Nämä listat on varmaan jokaisella muullakin: suklaa, makeiset, pullat, jäätelö, limsat, liiallinen rasva. Itselleni tuo suklaan hävittäminen ruokavaliosta on pahin juttu. Suklaa on puolet elämästäni. Suklaa. Rakastan suklaata enemmän kuin poikaystävääni. Noudatan myös melkein gluteenitonta ruokavaliota ärtyneen paksusuolen takia. Tämä on yksi syy, minkä takia haluan tosissani parantaa ruokatottumuksiani, vessassa juokseminen on niin rasittavaa!

Aion myös vältellä melkein suurinta intohimoani, leipomista. Rakkauteni kokkaamiseen tulee varmasti siitä, kun minä vain rakastan ruokaa. Joudun siis yhdestä rakkaudestani, ruoasta. Tässä on vain pakko ajatella, että tämä on vain ja ainoastaan omaksi parhaakseni.

Eli se dieettisuunnitelma! Ajattelin, että otan tehostartin tälle dieetille. Kaurapuurostani en luovu, mutta muuten pyrin juomaan pelkkiä mehuja ja litkuja, eli mehudieetti potkaisee tämän kiinteytymiskuurin käyntiin!

Tässä olisi päivän ruokasuunnitelma:

Aamupala: Kaurapuuroa ja mustikoita/ananasta, pari mukia teetä ja vitamiinit
Lounas: Vihreä Juice
Välipala: Hedelmä Juice
Päivällinen: Hedelmä Juice

Pyrin siis neljään ateriaan, joista kolme on erilaisia mehuja. Yhden mehun tulee olla tämä Vihreä mehu:

Green Juice
½ keskikokoinen kurkku
6 kaalinlehteä
2 omenaa
4 sellerin vartta
pinaattia
ripaus inkivääriä


Tästä annoksesta tulee mukavasti noita vihanneksia ja muut voivatkin olla hedelmäpainotteisia. Ajattelin, että jokaisessa hedelmämehussa voisi olla yhteensä kolme eri hedelmää ja jos haluaa, niin vähän marjoja makua antamaan. Esimerkiksi:

Appelsiininen mehu
2 appelsiinia
1 omena
marjoja
 

Itselläni ei ole mitään mehupuristinta ja aion siis ihan tekosekoittimella valmistaa nuo raikkaat makunautinnot. Ajattelin myös, että joskus kun on oikein laiska, niin voi kääntyä nutrilettien puoleen. Esimerkiksi silloin kun on vanhempien luona, niin ei hirveästi innosta tuo pusertaminen ja sekoittelu, joten nutriletit ovat minun juttu silloin :--)

Tämä mehudieetti särähtää varmasti monen korvaan, eihän tuolla tyylillä voi elää. Noh, sehän selviää vain koettamalla. Onneksi olen kuitenkin järjellä varustettu ihminen ja tunnen ja ymmärrän kyllä, jos kehoni ei jaksa enää. Silloin alan vaikka syömään paria välipalaa päivässä. Ja tosiaan, tämä kuuluisa kolmas päivä ei kuulu luovuttamispäiviin. Silloin on kaikista heikoimmillaan, olit sitten dieetillä tai lopetit sitten tupakan polttoa.

Pyrin kirjoittamaan tänne joka päivä ja laittamaan kuvia juomistani litkuista ja syömistäni annoksista. Punnitsen myös itseni viikon välein. Aion kertoa täällä totuuden, koko totuuden ja vain ja ainoastaan totuuden.

Kaikki te, ketkä jostain syystä luette tätä blogia ja koette tämän inspiroivana tai muuten vain mielenkiintoisena niin kommentoikaa ihmeessä. Kaikki tsemppaukset otetaan nyt vastaan !

Ja tästä vähän inspiraatiota :--)! Sisäinen mentorini kertoo tämän viikon taikasanan: Bikinis!